Culinaire passie ontplooien
Ricarda Grommes oefent beproefde kunst in een nieuwe omgeving uit
Koken is voor mij de hoogste uitdrukking van mijn levensfilosofie en levensvreugde.
In mijn keuken kan ik mijn creativiteit volledig ontplooien.
Twee principes die bij uitstek hun stempel drukken op de gastronomische filosofie van “Quadras”, een nieuw restaurant-brasserie in St. Vith (Oost-België). Hier staat Ricarda Grommes definitief aan haar eigen fornuis. De locatie en de naam van het huis zijn nieuw maar niet de persoon erachter. Na tweeëndertig jaar geniet Ricarda Grommes immers niet alleen in de gastronomische scène van Oost-België maar sinds lang ook daarbuiten een uitmuntende reputatie.
“Quadras” is gelegen aan de rotonde in de Malmedyer Straße aan de poorten van de stad. Na een grondige planning en ingrijpende verbouwingswerkzaamheden presenteren het restaurant en de brasserie zich sinds het voorjaar van 2016 onder leiding van Ricarda Grommes en Kevin Ohles aan de talrijke gasten in een look die het midden houdt tussen modern design en klassieke toetsen.
In de nieuwe vestiging kiest “Quadras” voor een “dubbele” benadering. Daarmee zet keukenprinses Grommes de beproefde filosofie van vijfenhalf jaar in “Le Luxembourg” voort. Het restaurant biedt plaats aan twintig gasten, die er dineren in een sfeer van lichte kleuren en edele metalen. Een oerdegelijk interieur waarin de hier beoefende gastronomische verfijning zorgt voor een smakelijk contrast tussen klassieke gastronomie en nieuwe creaties.
De brasserie met ongeveer dertig plaatsen wordt gekenmerkt door een luchtig-fris bistrodesign met gezellige zitbanken en een tijdloze elegantie. Hier wordt men vergast op een lichte keuken, bij voorkeur met seizoensgerechten, en altijd weer verrijkt met spontane culinaire ontdekkingen.
Geen genot is tijdelijk, want de indruk die het nalaat, is blijvend.
Ons team kijkt er alvast naar uit om u te mogen verwelkomen.